• Gratis verzending v.a. €75*
  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren

Speedy Stitcher, dé handnaaimachine

9
Lees meer
Voor noodreparaties van zeildoek, bootkap, bekleding en andere materialen aan boord is de Speedy Stitcher een must om bij de hand te hebben. Deze handnaaimachine neemt niet onnodig veel plek in beslag en is beter te gebruiken op lastig bereikbare plekken.
Lees meer
Sorteren op:
Sale
€24,58 €17,75
Op voorraad
Sale
  • Gratis verzending v.a. €75*
  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren

Waarom een Speedy Stitcher kopen?

Niets is vervelender dan een gescheurde bootkap, kapot zeil of een uitgescheurd oog onderweg op het water. Noodhulp is helaas niet altijd in de buurt en u zult dan ook de nodige noodreparaties zelf uit moeten kunnen voeren. Het hebben van een complete naaimachine aan boord is overbodig, want de Speedy Stitcher vervult deze functie: met deze handnaaimachine brengt u eenvoudig een nieuw stiksel aan. U naait zelfs de zwaarste materialen zoals zeilen, canvas, leer en tentdoek met deze naaimachine voor vrijwel alle doeksoorten.

Repareer uw zeilen in een handomdraai

Bij eSails kunt u de Speedy Stitcher kopen in een set of los. Ook accessoires voor de Speedy Stitcher zoals naald, garen en reservespoel koopt u bij ons. De handnaaimachine zelf wordt geleverd met bijpassende naalden; 1 kromme naald en 1 dikke naald en inwendig een spoeltje met gewaxed garen.

Het compacte model is voorzien van stevig handvat, zeer sterke naalden en een spoeltje verwerkt in het handvat. Hierdoor is het goed te hanteren op zelfs de lastigst bereikbare plekken en sterk als een grote naaimachine. Na enige oefening gaat het herstellen van zeildoek, buiskappen, bekleding en andere materialen net zo eenvoudig als met een reguliere naaimachine.

Repareren van scheuren in zeil of buiskap met handgereedschap

Een scheur in zeildoek moet uiteraard zo snel mogelijk worden gerepareerd om erger te voorkomen. Doet u dit tijdelijk met tape, dan kan deze snel loslaten en de scheur alsnog groter worden. Met de Speedy Stitcher daarentegen repareert u de scheur in een handomdraai, bijvoorbeeld door het toepassen van de dekkledenstop.

Met deze oude techniek stikt u de scheur aan beide kanten aan elkaar door de draad bij iedere steek door de lus van de vorige steek te halen. Vervolgens trekt u deze langzaam aan. Dit zorgt voor een ijzersterke steek die uw zeil weer waterdicht maakt. Deze steek is ook geschikt voor het repareren van ander doek zoals uw buiskap. U kunt de dekkledenstop nadien eventueel zekeren met tape.

Na het toepassen van deze steek hoeft de zeilmaker alleen de relatief kleine scheur te repareren die al aanwezig was voor u het zeil met de Speedy Stitcher repareerde. Is de scheur te groot voor reparatie? Dan heeft eSails een uitgebreid, voordelig en van hoogwaardige kwaliteit assortiment aan (af)dekzeilen.

Een uitgescheurd oog repareren met handgereedschap

Ook bij een uitgescheurd oog of een versleten oog komt een handnaaimachine van pas. Een uitgescheurd oog aan het zeil komt het meest voor in de schoothoek. Een uitgescheurd oog repareren kan eenvoudig met de Speedy Stitcher. U gaat hierbij als volgt te werk:

  1. Verwijder het oude oog.
  2. Maak vervolgens een grommet van een stuk touw.
  3. Sla in het zeil een nieuw gat met een doorsnede kleiner dan die van de grommet.
  4. Knip de randen van het gat met kleine knippen in en zet het grommet vast met de Speedy Stitcher. Let er hierbij op dat het zeildoek aan de binnenkant van het nieuwe oog komt.
  5. Naai het vervolgens rondom stevig vast met het waxed garen van de handnaaimachine.

Is het oog slechts enigszins versleten? Dan kunt u deze verstevigen door een band op het zeil te stikken met de Speedy Stitcher. Dit kunt u doen door het toepassen van een kettingsteek of zigzagsteek.

Zeilreparatie voorkomen door goed onderhoud

Hoewel het fijn is dat u het nodige handgereedschap bij de hand heeft, is het uiteraard nog beter om schade aan uw zeilen te voorkomen. Scheuren in uw zeilen kunnen worden veroorzaakt door UV-straling waardoor garens snel oplossen, onvoldoende afgetapte zalings, foutief uitgevoerde manoeuvres, maar ook door vuil.

Om versnelde slijtage te voorkomen is het onder andere belangrijk om uw zeilen goed te onderhouden. Bij eSails vindt u dan ook de nodige reinigingsmiddelen en impregneermiddelen van Ultramar, die vuil verwijderen en uw zeil beschermen tegen UV-straling en slechte weersomstandigheden.

De Speedy Stitcher kopen

Vaart u binnenkort uit en wilt u nog snel een Speedy Stitcher kopen? Bestelt u de handnaaimachine nog voor 15:00 uur vandaag, dan heeft u deze morgen al in huis. Wij garanderen hoogwaardige kwaliteit van alle producten die wij verkopen, die we dan ook zelf gebruiken. Uiteraard kunt u met al uw vragen over dit handgereedschap en onze andere producten bij ons terecht voor deskundig advies. Met onze zeilbenodigdheden én kennis vaart u veilig uit.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »