• Gratis verzending v.a. €75*
 • Voor 15:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis retourneren

Dekzeilen

Wilt u een kwalitatief hoogwaardig dekzeil kopen voor uw boot? eSails, de webwinkel voor zeilmakerij benodigdheden, biedt een ruim assortiment afdekzeilen van zeer goede kwaliteit en verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen.
Lees meer

Waarom een afdekzeil kopen?

Een dekzeil zorgt ervoor dat uw boot beschermd is tegen weersinvloeden zoals wind, zon en neerslag. Ook kleinere ongemakken zoals vogelpoep worden erdoor geweerd. Met een kwalitatief dekzeil van eSails verlengt u de levensduur van uw boot enorm. De bootdoeken zijn geschikt voor open boten, rubberboten, consoleboten, vissersboten, speedboten en sloepen. Al onze dekzeilen, van transparant dekzeil tot groen of blauw PVC-dekzeil, zijn eenvoudig te bevestigen.

Om uw boot nog beter te beschermen bieden we op onze website tevens ondersteuningsmateriaal zoals shockcords, rondknoppen, tornadoclips, spanbanden, onderzetbokken, paalsteunen en complete ondersteuningssets. Hiermee kunt u uw dekzeil goed bevestigen en waar gewenst aanpassen aan de afmetingen van uw boot. Dit om een losse pasvorm van onze universele afdekzeilen te voorkomen.

Universele afdekzeilen voor gebruik als boothoes, dakzeil en meer

Wij bieden diverse soorten afdekzeil voor uw boot, die variëren in kwaliteit, prijs, bevestigingsmogelijkheid, afmetingen, gewicht en sterkte. Voor welk type dekzeil u uiteindelijk kiest hangt sterk af van de toepassing. 

Zo kunt u voor korte termijn afdekking kiezen voor een goedkoop afdekzeil met standaardafmetingen, waarvoor een maximale levensduur van 2 jaar geldt. Bijvoorbeeld om de tuinmeubelen mee af te dekken, als dakzeil of als grondzeil voor tijdelijk gebruik.

Wilt u jarenlang uw boot afdekken wanneer u deze niet gebruikt? Dan biedt een professioneel PVC-afdekzeil uitkomst. Dit blijft zelfs bij koud weer glad en goed vouwbaar. Wij bieden deze in diverse uitvoeringen afdekzeil voor toepassingen in diverse sectoren. Alle dekkleden zijn uiteraard bestand tegen scheuren, rekken en vocht.

De dekzeilen van eSails kunnen worden verdeeld in 4 klassen:

 1. Super Tarp Standard: deze Super Tarp (standard) dekzeilen zijn dekzeilen met een middellange levensduur. De Super Tarp dekzeilen zijn zeer geschikt voor pallets, bouwmaterialen, transport, machines en tuinmeubelen. Ideaal voor de bouwplaats.
 2. Flexi Tarp Premium: dit zijn afdekzeilen met een lange levensduur. De Flexi Tarp premium dekzeilen zijn doorzichtig waardoor de bootinspectie vanaf buiten is uit te voeren. Ook is het kwaliteit dekzeil niet voorzien van ringen, zodat dit geklapper en schade voorkomt. De bevestigingsbanden zitten op verschillende posities waardoor de bevestiging geen probleem zal zijn. De Flexi Tarp Premium bootzeilen zijn unieke dekzeilen die op vrijwel iedere boot passen.
 3. Super Tarp Premium: de Super Tarp premium afdekzeilen zijn dekkleden met een lange levensduur en perfect geschikt om uw boot af te dekken. De hoogwaardige kwaliteit dekzeilen zijn eveneens te gebruiken voor apparatuur, machines en andere waardevolle spullen.
 4. Pro Tarp Premium: de Pro Tarp Premium dekzeilen zijn gemaakt van PVC doek en zijn onze beste en sterkste dekzeilen in ons assortiment en hebben de langste levensduur van de 4 klassen.

Een afdekzeil bevestigen

Belangrijk is om te weten hoe een afdekzeil perfect te bevestigen. Hieronder daarom een aantal essentiële tips om uw dekkleed stevig en goed te bevestigen:

 • Zorg ervoor dat er nog rek op het dekzeil zit door hem met elastieken / shockcords te bevestigen.
 • Zorg ervoor dat het water ten aller tijden weg kan stromen zodat dit lekkage voorkomt.
 • Kijk goed uit met scherpe randen en hoeken zodat dit scheuren voorkomt.
 • Probeer kracht op de ogen te verminderen door elastieken / shockcords te gebruiken.
 • Voorkom zo veel mogelijk aan één oog te hijsen bij het bevestigen.

Afdekzeilen voor uw boot op maat

In het assortiment van eSails vindt u dekzeilen van bandjesweefsel HDPE / LDPE op maat. Zo bieden we ruim keuze in dekzeilafmetingen. Bijvoorbeeld een klein afdekzeil van 2 x 3 meter dat handig te hanteren is en regelmatig verplaatst kan worden. Of een enorm dekzeil met afmetingen van 15 x 20 meter waarmee u een grote boot afdekt.

Ook in gewicht per meter keuze genoeg: dit varieert van 150 tot 700 gram per vierkante meter. Een groen of blauw afdekzeil is het meest gangbaar, maar ook voor een afdekzeil in transparant of wit kunt u bij eSails terecht.

Voor u een hoogwaardig kwaliteit afdekzeil kopen gaat, selecteert u eerst op soort en vervolgens per categorie dekzeil op maat en kleur. Onze soorten dekzeil:

 • Flexi Tarp 220 Natural: transparant dekzeil van gewapend doek, HDPE / PP Leno weefsel, met LDPE coating, voor extra sterke, maar toch flexibele zeilen. Voorzien van zeilkousenband, met voorgeperste ogen om de 10 cm rondom.
 • Super Premium 250 gr/m2: groen, blauw of wit dekzeil van HDPE Tape Fabric, met LDPE coating, met zoom rondom en Polypropyleen PP koord. Iedere 50 cm voorzien van metalen zeilogen van 16 mm binnenmaat.
 • Pro 570 gr/m2 en 700 gr/m2: groen of blauw afdekzeil, rondom gezoomd met iedere 50 cm zeilogen van 16 mm van verzinkt staal.
 • Standard 150 gr/m2 dekzeilen: Wit dekzeil met zoom rondom en Polypropyleen PP koord. Iedere 100 cm voorzien van metalen zeilogen van 12mm.
 • Cargo Net Premium 250 gr/m2 en Cargo Net Standard 170 gr/m2: Zwart afdekzeil van gaas. Laat wind en water door, waardoor het gaasdoek onder andere te gebruiken is als windreductiescherm of in toepassingen waarbij regenwater moet worden afgevoerd.

Naast transparant, blauw of groen dekzeil voor uw boot leveren wij de nodige producten om uw afdekzeil te onderhouden en waar gewenst te impregneren. Dit voor een nog langere levensduur van het dekzeil.

Dekzeil/afdekzeil kopen

Bestelt u uw afdekzeil en andere artikelen nog voor 15:00 uur, dan heeft u deze morgen al in huis. Gratis verzending vanaf € 75,00 en retourneren is gratis. Bekijk direct ons ruime assortiment afdekzeilen van hoogwaardige kwaliteit en neem gerust contact op bij vragen. Wij staan graag voor u klaar met deskundig advies over dekzeilen en onze andere producten. Zo maakt u een weloverwogen keuze en kunt u het juiste dekzeil kopen voor uw boot.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »